0
0 kr

Care & Repair


Vedlikehold av din ULU-vare

Skinnet som benyttes i Vilt-kolleksjonen er reinskinn garvet fra dyr som har levd vilt i fjellene rundt Vågå. Skinnet er garvet med granbark og seljebark for å sørge for et vanntett og holdbart materiale. Dette gjør at materialet puster bedre enn moderne skallbekledning, samtidig som det er 100% naturlig. Prosessen gjør sitt til at skinnet føles lett på kroppen og gir behagelig myke plagg. Dette er turklær som unike på både etikk, bærekraft og design.

VEDLIKEHOLD OG REPARASJON
Klærne er enkle å tørke av dersom du søler på de. Vi anbefaler en klut og grønnsåpevann på ca. 40C. Klærne kan også vaskes for hånd i såpevann ved 40C. Etter vask må de tørke langsomt og fettes inn med lærfett. Dersom de blir gjennombløte bør de også tørkes og fettes inn for å beholde smidigheten. Dersom klærne er bløte bør du unngå at de kommer i kontakt med jern, fordi garvingen (barken) i skinnet vil reagere med jernet og lage svarte flekker på skinnet.

Reveskinn har godt av å fryses en gang i året, enten ved at du henger det ut en frost-natt eller legger det i fryseboksen. Reveskinnsboaen bør oppbevares luftig og gjerne fritt-hengende eller i posen av lin som følger med plagget. Dersom det er behov for det kan pelsen vaskes i lunkent grønnsåpevann.

x